Poludrago kamenje za izradu nakita omogućiće vam da stvorite najdivnije, unikatne komade.

Nema žene na svetu koja ne voli nakit. On je neophodni dodatak koji naglašava vaš modni stil i čini da izgledate moderno i atraktivno.

Takođe, nakit je draga uspomena, a svaki komad je posebna priča. Prsten, minđuše ili ogrlica od poludragog kamenja predstavljaju posebnu sliku života vaše bake i majke. Ili, možda, čekaju trenutak da ostave trag u vašoj istoriji.

U davnim vremenima poludrago kamenje nosile su starije dame dok su ispijale čajeve u salonima ili ga ponosno pokazivale na balovima. Ova tradicija odavno je napuštena, pa ga možemo sresti u svakoj prilici - od casual kombinacija, preko business looka, pa do elegantnih stajlinga. Zapravo, nakit od poludragog kamenja je pravi odraz mladih, uspešnih žena.

Poludrago kamenje za izradu nakita je dar prirode

Verovali ili ne, poludrago kamenje za izradu nakita je mineral. Međutim, tu spadaju i određene stene, kao što su lapis lazuli i opal, pa i organski materijali, poput ćilibara, bisera ili gagata (crnog jantara). Obično su teški, mada postoje i mekani komadi, koji se zbog svog sjaja ili drugih fizičkih karakteristika, koriste za izradu nakita.

Lepota unikatnog nakita, upravo, se krije u njima, pa se ona obradom dodatno naglašava. Retkost je još jedna karakteristika, koja daje vrednost poludragom kamenu.

I dok je ranijih godina postojala klasična podela na drago i poludrago kamenje za izradu nakita, od 1991. godine gemolozi smatraju da ona nije odgovarajuća. Naročito ako se ima vidu da pojedini poludragi komadi vrede više od onih koji su klasifikovani kao drago kamenje. Tako da se, danas, razvrstavaju po boji, prozirnosti, tvrdoći, specifičnoj težini…

S obzirom da svaki poludragi kamen krasi izuzetna lepota, koja će se vrsta naći u unikatnom nakitu zavisi od vas samih. Najčešće ih biramo po omiljenoj boji, horoskopskom znaku, ali i po lekovitim svojstvima koja poseduju.

 

Poludrago kamenje za izradu nakita ima direktni uticaj na naše telo!

Osim što je lepo, poludrago kamenje za izradu nakita utiče na naše zdravlje, misli i energiju. Naime, nevidljivi titraji u njihovoj unutrašnjosti upijaju štetne signale i pretvaraju ih u pozitivni efekat. Na taj način oni održavaju ravnotežu u organizmu.

Svima je poznato da ogrlice od ćilibara otklanjaju bol kod beba koji nastaje prilikom nicanja zuba. Ametist se od davnina koristi kao kamen koji uspešno leči glavobolju, akvamarin umiruje nervni sistem. Dok rozen kvarc ima višestruki uticaj - počev od demencije, preko gojaznosti, pa do srčanih problema.

Ukoliko, pak, želite da sačuvate mladalački izgled tu je karneol, a za bolji imunitet neka vaš nakit bude izrađen od elegantnog gorskog kristala.

 

Poludrago kamenje za izradu nakita kao poklon

Sve dame će se složiti da kutija za nakit nikada nije dovoljno puna. Uvek nedostaje jedan par minđuša ili prsten koji tako dugo želimo.

Zato, ako se bliži rođendan, godišnjica ili bilo koji drugi važni datum, razmislite o jedinstvenom poklonu. Zapravo, unikatan nakit je savršen poklon za dragu osobu, čak i kada ne postoji posebni povod za darivanje.

U njemu se ogleda vaša ljubav i poštovanje, ali i trud da izaberete poludragi kamen baš po meri drage osobe. Ne samo da važi za luksuzni poklon, već ima nepocenjivu vrednost, jer stvara neraskidivu vezu među vama.

Repro Stylish ima bogatu ponudu najlepšeg poludragog kamenja. Ukoliko niste sigurni kako da napravite unikatni nakit, naše stručno osoblje rado će vam pomoći savetima.